Monday 19 November 2007

Change or stand back

Kõik on muutumas. Kõik on kohandumas. Kõik on kaotmas oma algupära ja juuri. Toon paar näidet:

a) eesti keel -inimesed kasutavad sõnasid suvaliselt. Pole oluline, kas enne või ennem, kas vahel või vahest, õieti või õigesti. Inimesed saavad üksteisest aru, see ongi kommunikeerumise ja suhtlemise point. Põnev on loomulikult ka noorte seas levinud internetikeel, mis on paljuski väga efektiivne. LOL, brb, (A), tre, f u, afk, I <3 u, etc. Milleks ikka pingutada? Juba pakuti välja, et inglise keel võiks olla Tallinnas ametlikuks keeleks.

b) seltsid, korp!-id - nad on kaotamas oma aateid ja ideid. Kõige olulisemad koosviibimised keerlevad ümber õlle ja veini. Au, mida kaitsta, enam ei ole, ajalugu ajab haigutama. Noorem põlvkond, kes alles astub ülikooli pole ENSV-d näinudki. Nad ei mõista, miks oli vaja põranda all kurbasid laulukesi iniseda ja mõõgaga vehkida. Idee poolest on tegemist väga ülla liikumisega. Astuksin meeleldi mõnda vastavatud meeste korp!-i, praegusel kujul jääb see samm mul tegemata. Ma ei viitsiks kolmekümne tibiga küpsetada, klatšida ja üksteisele perse pugeda, poiste juurde mind aga ei võeta :(.

c) uudised- mul on häbi, et meil on sellised teleuudised nagu Reporter, kus olulisteks osadeks on poolpalja tibiga ilmateade, kuulsuste peod ja HOROSKOOP! Ma ei saa sellest horoskoobist aru. Kas alguses antakse üldine horoskoop kuuele miljardile või umbes ühele miljonile? Kellele on mõeldud päevahoroskoop? Samas, kui asi on piisavalt üldine ja positiivne, toob ta ainult kasu. On võimalik, et saa sama lõiguke häälestab suure osa Eestist happy-happy-joy-joy- lainele. Võimalik, et tekivad “iseennast teostavad ennustused” (self-fulfilling prophecy). Inimesed hakkavad alateadlikult liikuma horoskoobis lubatud pudrumägede suunas.

d) meedia üldiselt - kollane, kollane maailm. Ajakirjandus ei tee tegelikult midagi vägi- või meelevaldselt. Kõik on inimeste taga. Ajakirjandus on lihtsalt kohandunud (ja väga edukalt). Ajalehte ei tee enam ammu üks mees ning juba aastaid pole ta õpetaja vaid meelelahutaja/ajaviitja. Alguses üritasid ülejäänud lehed oma kvaliteetlehe joont ajada. Suurem formaat, vähem värve, kõvad uudised. Lõpuks tuli mängu RAHA ->Tabloidi formaat ja sisu, kuumad uudised, kirve maailm. Huvitavaks suunaks on alabrändide nagu Elu24 tegemine. Kas nende abil suudetakse emabränd- päevaleht uuesti kvaliteetseks teha (kogu kollane ühte kohta kokku)? Btw kui ma ei eksi saab Kanal2 varsti naistele mõeldud tütarkanali.

e) õlu -Issand kui tore! Nad on lõpuks teinud õlle, millel ei ole vastikut õlle maitset! Ma olen seda juba aastaid oodanud!- WTF. Kui sulle ei meeldi õlu, siis ära joo seda. Miks sa peaksid jooma vaarika või sidruni lõhna-ja maitseainetega kibedat vedelikku? Joo siidrit või morssi. Mulle meeldib õlu ja ma joon seda. Saku Tume. Selline suhtumine meenutab pubi/klubi/kohviku suitsukeeldu -Lõpuks ometi saan ma hakata kohvikutes käima, sest vastikud suitsetajad on nüüd õues külmetamas -(ja tapavad seal vaikselt teie lapsi, kes peavad neist iga päev mööduma).

f) kohv - Kohviga on ka toredad lood. Eestis see nii levinud õnneks veel pole, kuid USA-s ja mujal ebaeestis on erinevaid sorte ning maitseid sadu ning TAVALIST ehk PÄRISKOHVi on raske saada. On sadu erinevaid maitseid (kas aroom juba ubadel või siis siirupiga sisse siristatud) ning sorte (päritolumaast valmistusviisini). Espresso ja vaht, espresso ja kuum piim siirupiga, something, something. Praegu saab tavalist kohvi oakohvi või masinakohvi nime nimetades. Minu viimane avastus oli mängukohv 4IN1, kus lisaks tavapärasele kohv-koor-suhkur triole oli lisatud MAGNEESIUM! Lõpuks ometi!

g) vesi- Mis on vesi? Vesi on H2O. Vesi on kõige alus. Millimallikas, inimene ja kurk koosnevadki praktiliselt veest. Vesi on definitsiooni järgi lõhnatu, värvitu, maitsetu, keeb 100 kraadi juures (C) ja jäätub nullist alates. Tänapäeval see enam nii ei ole. Vesi on roosa ja lääge lõhnaga ning rohkel tarbimisel ajab sees keerama. Leedri ja pirni maitseline aqua fit, Lenna soovitab! Tegemist on peaaeguveega- near water. Teine müstika on Kaalujälgijate vesi . Ma ei ole siiani täpselt aru saanud, milles on selle point. Kas selle kirjadel on kaalualandav mõju? Kas see, et Kaalujälgijate liit seda soovitab annab veele erilised võimed. Kas seal sees olev kaltsium vähendab isu. Kas selles vees on miinuskalorid? Kõige parem on siiski maitsetu maitseta vesi.

4 comments:

Anonymous said...

väga vinge, selle postitusega tõestasid mulle, kes sind päriselus ei tunne, et sa ei ole mingi suvaline emokid, vaid tegelikult täitsa tark tüdruk.

Bibitum said...

thanks :) (keegi pole varem minust rääkides sõna emo kasutanud...)

Anonymous said...

ja mina jällegi kasutan seda sõna ilmselgelt liiga palju ja ülegeneraliseeritult. aga ükskõik :)

Anonymous said...

nearwaters (ligivee) :D:D:D